Onze kersverse voorzitter van de RvC mr. Hans Lurvink heeft zich gisteren in een interview met L1’s Sander Kleikers – u weet wel, de voormalige Guus Meeuwis lookalike met de Wim T. Schippers intonatie – in niet mis te verstane bewoordingen uitgelaten over de toekomst van hoofdtrainer Chris Dekker. Lurvink kondigde aan Dekker’s hoofd ” eraf te hakken op de middenstip” indien Fortuna vrijdag verliest van FC Omniworld. Dit betekent dus dat Lurvink letterlijk en figuurlijk grappig is over de rug van Dekker.
Bovendien wist Lurvink te melden dat hij in gesprek was geweest met RJC-preses Kuijer over eventuele verhuur van spelers aan Fortuna. Gerelateerd aan de ervaringen die Fortuna opdeed met de verhuurde oud-RJC-ers Davy Z. en Mohammed E., staan we hier niet om te juichen.
Lurvink’s uitingen doen waarschijnlijk vele wenkbrauwen fronsen. Maar de vraag is natuurlijk wie Lurvink in werkelijkheid is: een waardige bestuurder die ons hogerop gaat brengen of een notoire clown vol onderbroekenlol die zich vastklampt aan de meest memorabele uitspraak van de beruchte J. Opgenoord: “Elke boer kan manager worden bij Fortuna”.
Voor alle duidelijk- en volledigheid: Het bewuste radio-interview is online te beluisteren via www.l1.nl

Wordt (vast) vervolgd.