In Nyon heeft de UEFA op haar hoofdkantoor de loting verricht voor de eliteronde van het EK Onder 19. Dat EK wordt volgend jaar van 16 tot 29 juli wordt afgewerkt in Finland.

Namens Fortuna zijn Perr Schuurs (met Oranje O19) en Ufukcan Engin (met Turkije O19) gekwalificeerd voor deze ronde. Oranje O19 eindigde tijdens een vierlandentoernooi als nummer één, terwijl Turkije O19 in haar groep als nummer twee afsloot.

Om de uiteindelijke eindronde in Finland te bereiken neemt Oranje O19 het in Groep 1 van de eliteronde op tegen Duitsland, Noorwegen en Schotland. Dit toernooi wordt in Duitsland gespeeld en vindt plaats op 21, 24 en 27 maart, waarbij de Duitse voetbalbond nog zoekt naar een speellocatie.

Turkije O19 is ingedeeld in Groep 7, samen met Denemarken, Oostenrijk en Bosnië-Herzegovina. Dit toernooi vindt ook plaats van 21 tot en met 27 maart en wordt georganiseerd in Denemarken.

Ook testspeler Lazar Kojic komt uit voor een vertegenwoordigend elftal. Zijn Servië O19 heeft eveneens de eliteronde bereikt en is ingedeeld in Groep 4, samen met Roemenië, Zweden en Oekraïne.

Uiteindelijk plaatsen zich de zeven groepswinnaars (de eliteronde telt zeven groepen) voor de eindronde en gaan samen met gastland Finland uitmaken wie zich mag kronen tot Europees kampioen Onder 19.

Bron: UEFA