Het Limburgs Dagblad heeft de afgelopen dagen nagedacht over een fusie tussen Fortuna Sittard en MVV tot Fortuna Maastricht. En het LD vond het nodig op de dag van de derby haar ideeën publiekelijk te maken.
Nu is er op zich natuurlijk niks op tegen om een discussie opgang te brengen (zolang er maar enige realiteitswaarde is) en dus dagen we het LD uit een andere, momenteel veel relevantere, discussie aan te zwengelen.
We lazen vorige week in de krant dat Nol Hendriks (u kent hem wel) bepleitte dat de gemeente/provincie het Parkstad Limburg stadion moest kopen. Nu staat Hendriks bekend als een publiciteitsschuw persoon, dus als hij de publiciteit zoekt, moet Roda een groot probleem hebben.
De gemeente Kerkrade lijkt ons te klein en te armlastig om 20 miljoen euro op te hoesten voor zo’n stadion, dus kom je al snel bij de provincie terecht. En hoe denken de provinciale staten over zo’n verzoek? Moet de provincie Limburg Gelderland achterna, waar de provincie al jaren Vitesse overeind houdt terwijl clubs als NEC en De Graafschap en vooral de Gelderse belastingbetaler aan de zijlijn moeten toekijken?
Geen idee, maar over twee weken zijn er provinciale staten verkiezingen en als je als krant relevante maatschappelijke discussies op de agenda wil zetten, dan zwengel je deze discussie vóór de verkiezingen aan, zodat iedereen weet op wie hij wel en wie hij niet moet stemmen. We zijn benieuwd of het LD die discussie ook op gang wil brengen.

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger