De licentiecommissie van de KNVB heeft gisteren negatief geoordeeld over de stukken die Fortuna Sittard afgelopen dinsdag inleverde. Dat komt niet als een verrassing, want algemeen directeur Joppe Sangen gaf dinsdag na zijn gesprek in Zeist al aan dat de stukken niet compleet waren (dat wil zeggen, de kaap van 900.000 euro was niet bereikt).

De informatie die Fortuna dinsdag aanleverde sterkte de licentiecommissie wel in de gedachte dat Fortuna voldoende middelen heeft het seizoen uit te spelen en dus gaat het duel tegen FC Oss niet de geschiedenis in als Fortuna’s laatste duel. Sangen gaf aan dat de 900.000 euro die vereist zijn om het lopende seizoen af te maken, nog niet binnen zijn. Dat is dus zijn eerste prioriteit.

Mocht dat lukken, dan wacht Sangen de volgende zware kluif: een deugdelijke begroting indienen voor het seizoen 16/17, die noodzakelijk is om in aanmerking te komen voor een licentie voor het seizoen 16/17. Bij ongewijzigd beleid gaapt op de begroting van volgend seizoen namelijk ook een gat van 900.000 euro.

De directie van Fortuna staat dus voor de taak enerzijds de begroting voor het komende seizoen terug te schroeven en anderzijds sponsorinkomsten te vergroten. Hoeveel tijd de club van de KNVB krijgt die begroting te presenteren is onduidelijk. Het seizoen begint op 1 juli, dus het is maximaal vier maanden.

Bron: KNVB / 1Limburg