Sebastian Deisler geeft er de brui aan. De 27-jarige Duitser die bij Bayern Munchen onder contract staat, gelooft niet meer dat hij ooit nog hersteld van knieletsel dat hij in februari 2002 opliep. Heeft dat iets met Fortuna te maken?
Een beetje wel, want die knieblessure liep Deisler op in de interland tussen Duitsland en Oostenrijk. In dat Oostenrijkse elftal debuteerde Fortunees Rolf Landerl. Het enige wat Landerl raakte in die wedstrijd (6-2 voor Duitsland) was Deisler’s knie…
Het was het einde van het de interlandcarriere van Landerl, maar hoe is de voetbalcarriere van Landerl verder verlopen? Landerl vertrok immers op het einde van het seizoen 01/02 toen Fortuna degradeerde.
Landerl ging naar eredivisionist FC Groningen maar dat werd geen succes. Na een jaar ging hij al weg. Hij verkaste naar de Portugese superliga om bij promovendus FC Penafiel te gaan spelen, maar ook dat was weinig succesvol. Na een jaar pakte Landerl zijn koffers weer om ze in Hongarije uit te pakken: FC Sopron, dat uitkomt in de Borsodi Liga, de Hongaarse hoogste divisie. Na een half jaar houdt Rolf het daar ook al voor gezien (de grappen van Guiseppe Signori warens schijnbaar niet aan Rolf besteed) en Rolf keert terug naar Oostenrijk: Admira Wacker. Degradatie uit de T-Mobile Bundesliga volgt, maar niet voor Landerl, die aan het begin van dit seizoen naar Grazer AK gaat.
Kortom, daar waar Fortuna na de degradatie nooit meer op het hoogste niveau wist te komen, wist Landerl een lagere divisie telkens te ontlopen. Echter, hoe lang zal dat nog duren: Grazer AK bivakkeert in de gevarenzone…