Fortuna Sittard en Okan Kurt hebben de overeenkomst van de middenvelder met wederzijds goedvinden beëindigd. Kurt is per direct vertrokken.

Okan sluit in de zomer van 2016 aan bij de selectie van toenmalig trainer Ben van Dael. Vanaf de eerste wedstrijd heeft hij direct een basisplaats. Dat verandert na de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Kurt speelt een zwakke eerste helft en wordt in de rust vervangen door Adrian Purzycki. Het zou achteraf zijn laatste optreden in Sittardse dienst zijn. Ook de nieuwe trainer Sunday Oliseh kan hij niet overtuigen van zijn kwaliteiten. Uiteindelijk kwam Kurt tot zestien optredens in het eerste elftal.

Afgelopen week bereikten ons al geruchten dat Kurt per direct bij Fortuna zou vertrekken. Dat bericht werd vandaag officieel door de club bevestigd. Een gebrek aan vertrouwen in voldoende speelminuten was voor Kurt reden om met Fortuna het gesprek aan te gaan over ontbinding van zijn contract. De club is daarmee akkoord gegaan. Okan kan nog overstappen naar een club in een land waar de transfermarkt nog niet gesloten is.

Bron: Fortuna Sittard