Na afloop van het seizoen 19/20 loopt het contract van Rowen Koot bij Fortuna Sittard af. De club gaf al eerder aan het contract niet te verlengen, waardoor er een einde komt aan Koots passage in Sittard-Geleen.

Na het doorlopen van Fortuna’s jeugdopleiding moet Koot, eenmaal aangekomen bij de selectie van het eerste elftal, opboksen tegen Alexei Koşelev, Aykut Özer en later Ažbe Jug. Dat blijkt een brug te ver voor de jonge doelman en hij tekent een contract bij Helmond Sport.

Maar ook in Helmond komt Koot nauwelijks aan spelen toe. Uiteindelijk speelt hij maar twee duels voor ‘De Kattenmeppers’, waarvan één legendarisch.

Tijdens de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie moet Helmond Sport op de bezoek bij De Graafschap. ‘De Soepenboeren’ moeten winnen om zeker te zijn van rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.

De avond krijgt een bizarre ontknoping als door hevige regenval de wedstrijd tijdelijk wordt onderbroken. Als het enigszins is opgedroogd wordt de wedstrijd hervat, maar is wel al duidelijk dat Go Ahead Eagles bij Excelsior heeft gewonnen. En dus móét De Graafschap winnen om de Eredivisie te bereiken.

Met Koot in doel lukt het De Graafschap niet te scoren, waardoor het duel met 0-0 eindigt. Koot sleept zijn ploeg er meermaals doorheen en vergaart zo een heldenstatus.

Maar dat is tevens zijn laatste optreden voor Helmond Sport. Zijn contract wordt niet verlengd waardoor Koot weer zonder club zit.

Een nieuwe uitdaging is snel gevonden als hij bij MVV mag gaan meetrainen. MVV wilt Koot na een proefperiode contracteren, maar juist op dat moment verdraait Koot zijn knie. En daarmee eindigt ook zijn profcarrière. De ernst van zijn knieblessure is dusdanig dat Koot nog altijd herstellende is.

Ondanks dat Koot geen enkel officieel duel voor Fortuna speelde, wensen we hem veel succes toe bij het opstarten van zijn maatschappelijke carrière.

Bron: NOS