De licentiecommissie van de KNVB heeft RBC Roosendaal drie punten in mindering gebracht, wanwege financiele onregelmatigheden. Dat betekent dat Fortuna nu een punt voorsprong heeft op Almere City en drie op RBC Roosendaal met nog een wedstrijd te gaan.

Helaas voor Fortuna is niet alleen RBC Roosendaal bestraft, maar ook FC Dordrecht moet drie punten inleveren voor andere vergrijpen. En dat komt heel erg ongelegen. Het betekent dat de laatste plek in de nacompetitie vrijwel zeker naar FC Den Bosch gaat (Den Bosch heeft nu drie punten meer en een doelsaldo dat 11 doelpunten beter is dan FC Dordrecht). Gevolg: voor FC Den Bosch en FC Dordrecht staat er op de slotdag niets meer op het spel. En laat beide teams nu juist tegen respectievelijk Almere City en RBC Roosendaal spelen.

Alsof het nog niet gecompliceerd genoeg is, heeft FC Dordrecht een kort geding aangespand tegen de KNVB dat vrijdagmiddag om 14.30uur dient. De uitspraak daarvan zal vast voor aanvang van het duel RBC Roosendaal – FC Dordrecht bekend zijn. Het is onduidelijk welke gronden FC Dordrecht wil aanvoeren. De club heeft namelijk de regels overtreden en wordt daar nu voor bestraft.

Hoe dan ook, deze hele gang van zaken heeft weinig met voetbal te maken en is te voorkomen als de KNVB dit soort straffen niet uitdeelt op het einde van de competitie. Dat zou toch niet al te lastig moeten zijn?