De openbare aanklager van de KNVB is een onderzoek gestart naar aanleiding van onverkwikkelijkheden die zich voordeden gedurende het bekerduel tussen ASV De Dijk en Fortuna Sittard.

Die onverkwikkelijkheden startten in de 70ste minuut toen Seku Conneh inviel voor Donny de Groot. De entree van Conneh werd naar verluidt ‘opgesierd’ met oerwoudgeluiden van enkele ASV De Dijk supporters. Enkele Fortuna supporters die in de buurt stonden lieten naar verluidt in woord en gebaar weten daar niet van gediend te zijn, met als gevolg dat er enige beroering ontstond op de tribunes. Dat was voldoende reden voor scheidsrechter Laurens Gerrets om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.

De openbare aanklager van de KNVB heeft beide clubs  gevraagd hun versie van de ervaring rondom de 70ste speelminuut op papier te zetten. De KNVB zal die ervaringen meenemen in zijn besluitvorming (dat wil zeggen: strafmaat).

Fortuna won het duel overigens met 7-4 na verlenging, nadat het duel op 4-4 was blijven steken na de reguliere speeltijd.

Fortuna nam binnen een kwartier een 0-2 voorsprong via Roel Janssen (penalty) en Jordie Briels terwijl hoofdklasser De Dijk met een man minder verder moest. Dat Fortuna vervolgens nog vijfmaal scoort is in die omstandigheden niet verrassend; hoe De Dijk in die omstandigheden aan vier doelpunten komt, is een raadsel.

Hoe dan ook, nog voor de rust scoren de tien amateurs tweemaal, waardoor het bij rust 2-2 is. Na rust scoren beide teams tussen onweer en oerwoudgeluiden nogmaals tweemaal, waardoor er uiteindelijk na 90 minuten 4-4 op het scorebord prijkt.

Verlengingen dus waarin Fortuna driemaal scoort; de eerste komt uitgerekend op naam van Seku Conneh, waarmee gerechtigheid geschiedt.