Wim Kiekens, de sympathieke Belg die een aantal jaren het majestueuze geel/groen droeg, vertelt in Dagblad De Limburger over zijn vertrek bij Fortuna Sittard afgelopen zomer.
En dat vertrek was volgens hem toch niet zo netjes. Op het eind van het vorige seizoen kreeg Wim de toezegging van Fortuna dat hij een nieuw contract kon tekenen na de zomerstop. Toen Wim na de zomer terugkwam van vacantie bleek er allerminst een contract voor hem klaar te liggen. De nieuwe bewindvoerders bij Fortuna zagen voor hem geen plaats meer.
Als dit inderdaad een juiste weergave van de feiten is dan is dat niet al te netjes van Fortuna en bovendien ook nog eens moeilijk te begrijpen, want hadden wij aan het begin van het seizoen geen problemen in de verdediging? Hals over kop werden eerst Van Geem en later Dirkx aangetrokken, terwijl Kiekens dus beschikbaar was. En als we naar het huidige seizoen kijken en dan met name naar de problemen die we rechtsachter hebben, kunnen wij ons niet aan de indruk onttrekken dat Wim Kiekens al lang en breed een basisplaats had afgedwongen. Maar goed, het zij zo.
Ondertussen wil het Wim maar niet lukken om onderdak te vinden bij een profclub. Er was wel belangstelling uit België, maar die ketste af op de salarisonderhandelingen (misschien is dat wel de reden waarom hij in Sittard ineens geen contractverlenging meer kon krijgen). Momenteel houdt hij zijn conditie op peil bij IVS, waar hij ook van plan is te gaan voetballen na de winterstop, tenzij er een goed aanbod van een profclub komt.