Oud Fortuna-speler Kévin Diaz heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld. De inmiddels 36-jarige aanvaller komt reeds in 2006 vanuit US Ivry naar nederland waar hij gaat spelen voor RBC Roosendaal. Het verhaal in Roosendaal duurt twee seizoenen, waarna hij overstapt naar FC Eindhoven. Daar speelt de Parijzenaar (iedereen afkomstig uit de regio Île de France beschouwen we gemakshalve als ‘Parijzenaar’) twee seizoenen, waarin hij ook zijn eerste ‘Nederlandse’ doelpunten scoort. Zo is hij tweemaal succesvol tegen Fortuna (tijdens de met 2-4 verloren wedstrijd tegen FC Eindhoven) en tegen Cambuur. Die laatste club neemt hem na twee seizoenen over van de Brabanders.

Ook in Friesland maakt Diaz een goede beurt. Hij speelt vrijwel alle wedstrijden en scoort geregeld. Maar zijn contract loopt af en Diaz wil dichter bij huis (Parijs) gaan voetballen. Hij kiest voor Fortuna en dat scheelt toch gauw zo’n 300 kilometers en de helft in reistijd.

Tijdens Diaz zijn eerste seizoen is hij onbetwist basisspeler, maar tijdens zijn tweede Sittardse seizoen ondervindt Diaz meer en meer concurrentie. Maar Diaz blijft voor Jupiler League begrippen een degelijke speler en staat klaar als de ploeg hem nodig heeft, al is dat ook vaker als linksachter.

Na acht seizoenen Nederland vertrekt Diaz weer. Hij gaat bij twee clubs op proef (lees ook: Diaz op proef bij AS Cannes), maar lijkt uiteindelijk te tekenen bij één van zijn voormalige clubs: US Ivry. Spelen doet hij daar niet, hij sluit zich aan bij een andere oud-club. Na vijf seizoenen US Lusitanos sluit hij zijn carrière af tijdens de wedstrijd tegen SAS Épinal.

We denken met veel plezier terug aan onze technisch begaafde ‘Numéro Onze’!

Bron: Twitter Kévin Diaz