Goed nieuws, we hebben een kerstquiz gemaakt, zodat je in elk geval een half uur om gaat krijgen op deze tweede kerstdag. De quiz bestaat uit vijftig vragen over het kalenderjaar 2019. Als je er 35 of meer goed beantwoordt, ben je net als Fortuna Sittard goed bezig!

 

FORTUNA KERST QUIZ 2019


Results

#1. 5 Januari: Fortuna vertrekt naar een trainingskamp in Spanje. In welke Spaanse provincie is dat trainingskamp?

#2. 10 Januari: In een oefenduel in Spanje raakt aanvoerder Wessel Dammers zwaar geblesseerd. Tegen wie oefende Fortuna die middag?

#3. 20 Januari: Fortuna hervat de competitie in Doetinchem en krijgt er een pak slaag: 5-1. Wie scoort Fortuna’s eretreffer?

#4. 27 Januari: Fortuna verslaat thuis Vitesse door een wonderdoelpunt van Finn Stokkers in blessuretijd. Dat was nooit gebeurd als de keeper van Vitesse Finn de bal niet in de schoenen had geschoven. Wie was die keeper?

#5. 10 Februari: Fortuna verslaat thuis Excelsior met 4-1. Mark Diemers scoort in dat duel zijn eerste treffer in het jaar 2019. Hoeveel doelpunten scoort hij in 2019 in officiële duels van Fortuna (beker en competitie)?

#6. 16 Februari: Fortuna lijdt een 6-0 nederlaag in Almelo. Wie is Fortuna’s beul met vier doelpunten?

#7. 18 Februari: Fortunees Amadou Ciss speelt met Senegal O20 de finale van de Afrika Cup. Helaas gaat de finale verloren na strafschoppen. Wie is te sterk in de finale?

#8. 18 Februari: Om de defensieve problemen het hoofd te bieden legt Fortuna Calvin Mac-Intosch, buiten de transferperiode, vast. In welk land speelde hij meest recentelijk?

#9. 23 Februari: Fortuna verliest thuis tegen SC Heerenveen met 2-4. Een paar minuten voor tijd kent scheids Pol van Boekel Fortuna een penalty toe, die hij vervolgens op basis van VAR-beelden terugdraait. Hoe beschrijft Van Boekel de VAR-procedure?

#10. 10 Maart 2019: Fortuna gaat met 4-0 onderuit in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax. Nooit waren er zoveel supporters aanwezig bij een duel van Fortuna Sittard. Hoeveel supporters zaten er in het stadion?

#11. 10 Maart: Fortuna speelt uit bij Ajax met een nieuwe sponsornaam op het tenue. Dé Lease Maatschappij is de nieuwe sponsor. De oude shirtsponsor is zijn afspraken met Fortuna niet nagekomen. Wie was de oude shirtsponsor?

#12. 16 Maart: Fortuna regelt het behoud in de thuisduels. FC Emmen moet er ook aangeloven met 3-1. Welke Sittardse zanger zingt “Zitterd Allein” voorafgaand aan het duel?

#13. 30 Maart: Fortuna speelt (en verliest) uit bij Willem II. Hoeveel penalty’s geeft scheidsrechter Richard Martens aan Willem II in dat duel?

#14. 3 April: Fortuna speelt 0-0 gelijk thuis tegen ADO Den Haag. Er had meer ingezeten als José Rodríguez geen elleboogstoot had uitgedeeld. Welke Hagenees was het slachtoffer van die onbesuisde actie?

#15. 21 April: Fortuna verslaat thuis NAC Breda met 2-1 en zet daarmee een grote stap richting behoud. Wie scoort beide doelpunten?

#16. 24 April: Fortuna verliest in De Galgenwaard met 2-1 van FC Utrecht. Huurling Andrija Balić scoort zijn eerste (en enige) treffer in Sittardse dienst. Met welk rugnummer speelde hij bij Fortuna?

#17. 12 Mei: Fortuna speelt zich op de voorlaatste speeldag veilig in Groningen ondanks een 3-0 nederlaag. Wie debuteert in dat duel?

#18. 7 Juni: Na een afwezigheid van zes jaar maakt Fortunees Branislav Niňaj zijn rentree bij het nationale elftal van Slowakije. Wie is de tegenstander?

#19. 11 Juni: Scheidend trainer René Eijer vindt een nieuwe club. Hij wordt trainer van?

#20. 20 Juni: Aykut Özer verlaat Fortuna en tekent een contract bij?

#21. 21 Juni: Fortuna contracteert de jonge Fin Patrik Raitanen. Hij komt over van Liverpool FC. Welke speler neemt Fortuna in dezelfde transferperiode over van aartsrivaal Everton FC?

#22. 24 Juni: Fortuna contracteert de Finse aanvaller Rasmus Karjalainen. Van welke Finse club komt hij over?

#23. 30 Juni: Een heel leger (huur)spelers verlaat Fortuna op het einde van het seizoen 18/19. Slechts een van de vertrekkende spelers speelt in het seizoen 19/20 opnieuw in de eredivisie. Wie is het?

#24. 1 Juli: Fortuna hoopt op een transfer van Mark Diemers. Er is een Roemeense club die de door Fortuna gewenste transfersom op tafel legt. Diemers heeft er geen zin in. Welke club is het?

#25. 2 Juli: Fortuna huurt Felix Passlack van Borussia Dortmund. Passlack speelde het seizoen 18/19 echter niet in Dortmund, maar op huurbasis bij?

#26. 12 Juli: Grégoire Amiot komt over van een Franse derdeklasser. Welke club is het?

#27. 28 Juli: Bijna speelde Amadou Ciss het seizoen 19/20 niet bij Fortuna. Fortuna was akkoord met een Slowaakse club om hem uit te lenen, maar uiteindelijk ging de deal niet door. Wie wilde Ciss huren van Fortuna?

#28. 9 Augustus: Fortuna presenteert vier bedrijven die in het seizoen 19/20 als shirtsponsor zullen fungeren. SECC bijt het spits af. In welk duel zien we voor het eerst de tweede sponsornaam (JustFire – Pellethaarden) op de borst van de Fortunezen?

#29. 28 Augustus: Fortuna presenteert Leandro Fernandes, die op huurbasis overkomt van Juventus. Welke speler huurt Fortuna in dezelfde transferperiode van Juventus’ stadsrivaal Torino FC?

#30. 28 Augustus: Huurling Rubén Ramírez verruilt Fortuna Sittard voor welke Armeense club?

#31. 31 Augustus: Voor het eerst in het jaar 2019 pakt Fortuna een punt in een uitduel in competitieverband. Het wordt 1-1 in Heerenveen. Wie scoort Fortuna’s doelpunt?

#32. 2 September: Mickaël Malsa verscheurt zijn nog een seizoen doorlopende contract in Sittard-Geleen en tekent bij welke Spaanse tweeklasser?

#33. 2 September: Fortuna had Andrija Novakovich graag overgenomen van Reading FC, maar dat lukte niet. Novakovich tekent een contract bij?

#34. 16 September: Fortuna heeft het in de zomer aflopende contract van Kai Heerings niet verlengd. Hij vervolgt zijn carrière in India. Bij welke club?

#35. 16 September: Na het sluiten van de transfermarkt is Fortuna nog steeds op zoek naar aanvallende versterking. Oliver Drost komt op proef meetrainen. Bij welke club speelde hij in het seizoen 18/19?

#36. 18 September: Fernando Ricksen overlijdt aan de gevolgen van ALS. Hoeveel officiële duels speelde Fernando voor Fortuna Sittard in totaal?

#37. 21 September: Fortuna lijkt in de Airborne wedstrijd bij Vitesse voor een stunt te gaan zorgen, maar oud-Fortunees Bryan Linssen voorkomt dat in de slotfase. Welke twee Fortunezen debuteren die avond?

#38. 28 September: Fortuna speelt thuis gelijk tegen Sparta (0-0). In de eerste helft valt Mica Pinto uit met een hoofdblessure die hem het restant van het kalenderjaar buiten strijd zal houden. Welk Spartaans hoofd botst met dat van Pinto?

#39. 6 Oktober: Fortuna verslaat thuis Feyenoord met 4-2. Wie scoort er tweemaal aan Sittardse zijde?

#40. 26 Oktober: Fortuna verslaat VVV Venlo in Sittard-Geleen met 4-1. Het is de wedstrijd van Mark Diemers die driemaal scoort. Wie scoort Fortuna’s vierde treffer?

#41. 31 Oktober: Fortuna start het bekertoernooi met een 3-0 zege op ADO Den Haag. Welke twee Fortunezen debuteren in dit duel?

#42. 3 November: Fortuna lijdt voor de tweede maal in het jaar 2019 een 6-0 nederlaag in een uitduel. Wie is de tegenstander?

#43. 9 November: Fortuna pakt belangrijke punten thuis tegen ADO Den Haag: 1-0. Wie is de matchwinnaar?

#44. 30 November: Fortuna verslaat thuis FC Groningen. Rasmus Karjalainen scoort de enige treffer als FC Groningen-keeper Sergio Padt een schot niet kan klemmen. Een schot van wie?

#45. In het kalenderjaar 2019 zijn er twee spelers die elk zes doelpunten scoren in officiële duels voor Fortuna Sittard. Wie zijn het?

#46. In het kalenderjaar 2019 wint Fortuna Sittard geen enkel officieel uitduel. In welk kalenderjaar gebeurde dat eerder?

#47. Welke Fortunees pakte de meeste gele kaarten in competitieverband in het kalenderjaar 2019?

#48. In het kalenderjaar 2019 speelde Fortuna 17 competitieduels in Sittard-Geleen. Hoeveel van die duels won Fortuna?

#49. In het kalenderjaar 2019 speelt Fortuna 38 officiële duels. Mark Diemers miste geen enkel duel; Jorrit Smeets miste er hoeveel?

#50. De geboortewieg van welke debutant in het kalenderjaar 2019 stond het dichtst bij Sittard?

Finish