Fortuna-aanvaller Rasmus Karjalainen heeft zich vanavond met Finland verzekerd van deelname aan Euro 2020, het Europees voetbalkampioenschap dat volgend jaar wordt gehouden in 12 verschillende Europese steden.

Finland kwalificeerde zich vanavond door nummer 181 op de FIFA-ranking Liechtenstein te verslaan met 3-0. Makkelijk ging dat allemaal niet; beide teams gaan rusten met een 1-0 ruststand door een doelpunt van  Jasse Tuominen.

In de tweede helft heeft Liechtenstein steeds meer moeite om het tempo bij te benen en moet een tweede treffer incasseren als Teemu Pukki er vanaf de strafschopstip 2-0 van maakt. Een kwartier voor tijd maakt de teamgenoot van Todd Cantwell er ook nog 3-0 van.

In de 84e minuut krijgt Pukki een publiekswissel wanneer hij wordt vervangen door Rasmus Karjalainen.

Karjalainen feest met zijn teamgenoten (Foto: Mauri Ratilainen/EPA)

Door de overwinning valt Finland niet meer te achterhalen door eerste achtervolgers Armenië (dat nota bene met 0-1 van Griekenland verliest) en Bosnië-Herzegovina en zal dus voor de eerste keer in haar historie deelnemen aan een EK-eindronde. Het zal van de prestaties van Karjalainen in Sittard-Geleen afhangen of hij de definitieve Finse selectie haalt.

Bron: Suomen Palloliitto