Ondertussen heeft ook de lokale media in Kuopio het nieuws overgenomen dat Fortuna Sittard achter Rasmus Karjalainen aanzit. Volgens de lokale ochtendkrant Savon Sanomat is het verre van waarschijnlijk dat de 23-jarige Finse international naar Sittard-Geleen komt.

Want niet alleen Fortuna is geïnteresseerd in Karjalainen. Er zitten ook clubs uit Polen, Griekenland en Azerbeidzjan achter Karjalainen aan. Echter, meest concreet is het Belgische Zulte Waregem. Dat heeft inmiddels een bod van € 275.000 neergelegd bij KuPs, maar ook dat is niet geaccepteerd door de huidige nummer zes van de Veikkausliiga. Overigens meldt Savon Sanomat dat Fortuna van alle clubs het slechtste bod heeft neergelegd. Een andere Finse krant, Ilta Sanomat, denkt meer te weten en meldt dat Fortuna een bod van minder dan € 100.000 heeft gedaan. KuPS wilt best meewerken aan een transfer, maar vindt zo’n bod wel erg laag voor een Fins international.

Aangezien het contract van Karjalainen afloopt bij KuPS is de club er alles aan gelegen de aanvaller te verkopen, zodat hij niet transfervrij de deur uitloopt, maar dus niet tegen elk bod.

Bron: Savon Sanomat / Ilta Sanomat