Jordy Reneerkens zal aanstaande dinsdag een handtekening zetten onder een amateurcontract dat hem aan Fortuna zal verbinden.
Reneerkens is geen onbekende. Een aantal jaar geleden gold de Valkenburgse spits als één van de grootste talenten van Nederland. Fortuna deed pogingen om hem in de Fortuna jeugdopleiding te krijgen, maar Reneerkens koos voor PSV. Hij doorliep bij PSV en bij het Nederlands Elftal alle jeugdniveaus, kwam in het tweede van PSV terecht, maar toen stokte zijn ontwikkeling.
De overstap naar het eerste van PSV lukte niet en dus koos hij twee jaar geleden voor een stapje lager: Roda JC. Maar ook in Kerkrade lukte het niet, alhoewel hij het afgelopen halfjaar prima speelde in Jong Roda.
En nu zet Reneerkens nog een stapje terug en komt hij zijn geluk bij Fortuna beproeven. Wellicht een slimme keuze, want in tegenstelling tot PSV en Roda wil Fortuna jeugdspelers nog wel eens een kans geven in het eerste.
Om te beginnen gaat Reneerkens spelen voor Jong Fortuna, maar als hij zich goed ontwikkelt, staan de deuren van het eerste elftal natuurlijk open voor de 20-jarige Limburger.

Bron: Fortuna Sittard