De wegen van Fortuna Sittard en Joppe Sangen scheiden per direct. In een korte mededeling geeft de club aan dat Sangen niet (meer) de juiste man op de juiste plek is. Daar waar Sangen ervaring heeft op het gebied van marketing en communicatie, heeft de club momenteel vooral behoefte aan iemand met een financiële achtergrond.

En dus vertrekt Sangen uit Sittard, terwijl hij pas sinds december in dienst was van de club. In zijn korte dienstverband is de club er bepaald niet op vooruitgegaan, al is dat niet geheel Sangen aan te rekenen. Maar desondanks acht Fortuna Sangen niet in staat om de club te behoeden voor de ondergang. De club heeft op korte termijn € 900.000 nodig om het seizoen te kunnen uitspelen. Daarnaast is de financiële positie van de club dermate precair dat de licentiecommissie van de KNVB een traject is gestart waarin wordt onderzocht of betaald voetbal in het seizoen 2016/2017 haalbaar is voor de Sittardse club en ze haar proflicentie kan behouden.

Na het vertrek van Sangen zal extern adviseur Paul van der Kraan een grotere rol gaan krijgen bij de uitvoering van het opgezette reddingsplan. Er is momenteel nog niets bekend over de opvolging van Joppe Sangen.

Bron: Fortuna Sittard