De transferperiode duurt nog precies een week, maar in Sittard is het vooralsnog erg rustig gebleven. Maar niks zo veranderlijk als de voetballerij. Vandaag vernemen we via een Turks social mediakanaal dat Nuri Emre Akşit overstapt naar Fortuna. De pas 17 jaar jonge verdediger staat momenteel onder contract bij het Turkse Istanbul Başakşehir.

De linksbenige Akşit heeft een Turkse achtergrond maar werd geboren in Soest. In 2011 maakte hij de overstap van het plaatselijke SO Soest naar de jeugd van Ajax. Daar doorliep hij acht jaar lang de jeugdopleiding voordat hij in de zomer van 2019 verkaste naar Başakşehir in zijn moederland. Bij Başakşehir is Akşit actief in de JO19.

Fortuna oefende twee weken geleden tijdens het trainingskamp in Belek nog tegen het eerste elftal van Başakşehir. Akşit speelde in die wedstrijd niet mee. Hoe serieus we ‘Talent Scout’ mogen nemen, zal de komende dagen blijken. Mocht hij inderdaad tekenen, dan wordt hij wellicht als back-up voor onze linksback George Cox gehaald.

Bron: Talent Scout