Als we Dagblad De Limburger mogen geloven zal de jeugdacademie van Fortuna Sittard aanstonds verhuizen van Sportpark Het Anker in Buchten (accommodatie van HBC’09) naar Sportpark Sittard-Oost (accommodatie van Sporting Sittard’13).

Op voorwaarde dat Fortuna alle (inclusief die van Sporting Sittard) onderhoudskosten van het complex betaalt, is de gemeente Sittard-Geleen akkoord. Fortuna Sittard heeft dit voorstel in beraad. Voordeel voor Fortuna: Sportpark Sittard-Oost is dichter bij het Fortuna Sittard Stadion dan Sportpark Het Anker. Voordeel voor Sporting Sittard: kostenreductie. Binnenkort zal Fortuna een beslissing nemen.

Toch is dit niet de totaaloplossing die Fortuna nastreeft. Fortuna wil namelijk een eigen complex hebben, waar alle elftallen trainen. Daartoe is de club op zoek naar een perceel ter grootte van zes hectare in Sittard-Geleen. Fortuna is bereid de kosten op zich te nemen om het perceel te ontwikkelen tot een trainingscampus, maar heeft hulp van de gemeente nodig met het aanwerven van het perceel. Die (langere termijn) onderhandelingen gaan verder.

Bron: Dagblad De Limburger