Het Limburgs Dagblad hield een interview met oud Fortunees Jan van Halst. Als er iemand van de aardbodem verdwenen leek te zijn, was het wel Jan van Halst. Het blijkt dat Jantje iedere dag op en neer reist van zijn woonplaats Hengelo naar Amsterdam waar hij traint met Ajax 2. Alleen trainen wel te verstaan, spelen mag niet van Ome Co.
Dat hij nog steeds bij Ajax onder contract staat en geen andere club heeft gevonden heeft twee redenen. Enerzijds wil Van Halst niet te veel water bij de wijn doen op financieel gebied (kun je na gaan wat wij hem betaald hebben vorig jaar….). Anderzijds heeft hij aan het begin van het seizoen enkele aanbiedingen van andere clubs laten lopen omdat hij in de markt was bij Vitesse. Dat ging uiteindelijk niet door vanwege de financiële problemen bij Vitesse, waardoor Van Halst geen club had.
Na de winterstop wil Van Halst toch echt aan het voetballen komen. Ook als dat betekent dat hij moet verhuizen, zolang hij er maar financieel niet te veel op achteruit gaat!