Aan de start van het seizoen 20/21 kwam Zian Flemming over van PEC Zwolle naar Fortuna Sittard. Hij tekende destijds een vierjarig contract. Kortom, Fortuna zag wel brood in de aanvallende middenvelder.

Wat Fortuna wellicht ook niet voorzien had, is dat Flemming al in zijn eerste seizoen zou uitgroeien tot een steunpilaar van het elftal. Flemming werd namelijk Fortuna’s topscorer in de eredivisie met twaalf doelpunten.

En dus is het niet verrassend dat er interesse ontstaat van andere (grotere) clubs voor Flemming, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep (ook dat helpt bij het wekken van interesse).

Volgens Italiaanse media zou SSC Napoli de ontwikkelingen rond Flemming met verhoogde belangstelling volgen. Hoe concreet die interesse is, blijft onduidelijk en of Napoli op dit moment de juiste stap is voor Flemming is ook een vraagteken. Interesse van Napoli suggereert wel dat de 23-jarige Fortunees behoorlijk indruk heeft gemaakt afgelopen seizoen.

Hoe dan ook, Flemming heeft in Sittard nog een contract voor de duur van drie jaar. Wie hem wil overnemen van Fortuna Sittard, zal fors moeten betalen.

Bron: Sky Sport Italia