Dimitrios Ioannidis tekende in mei 2019 een tweejarig contract bij Fortuna Sittard (met een optie voor een derde seizoen). Reden voor het Duitse tijdschrift Riviersport om hem te interviewen.

Ioannidis doorliep gedeeltes van de jeugdopleiding van de profclubs MSV Duisburg, FC Schalke’04, Fortuna Düsseldorf en Rot-Weiß Oberhausen. En toen was daar Fortuna Sittard dat de destijds achttienjarige middenvelder aan de start van het seizoen 18/19 een kans bood bij Fortuna Sittard O19. Een sprong in het diepe. Elke dag 100km tussen Heiligenhaus (zijn woonplaats) en Sittard-Geleen heen en 100km terugrijden op basis van een amateurcontract voor de kans om te slagen in het betaalde voetbal.

Een succesvol seizoen later kon hij een profcontract tekenen bij Fortuna Sittard en komt hij in beeld bij de Griekse voetbalbond. Hij is er enorm trots op dat Fortuna hem deze kans biedt. Hij had deze zomer ook elders kunnen tekenen, maar geen haar op zijn hoofd die daaraan dacht. Hij wil Fortuna’s vertrouwen in hem, terugbetalen.

Ioannidis is multi-inzetbaar op het middenveld. We vermoeden dat hij de concurrentie aan zal moeten gaan met Jorrit Smeets en Álex Carbonell voor een basisplek bij Fortuna Sittard.

Bron: Riviersport