Als we ZO Nieuws mogen geloven heeft Fortuna Sittard interesse in de Zwitser Léo Lacroix. De 28-jarige centrale verdediger zit sinds de zomer zonder club en kan dus buiten de transferperiodes transfervrij overkomen.

Lacroix doorliep de jeugdopleiding van FC Sion en haalde daar ook het eerste elftal. Het leverde hem in 2016 een vierjarig contract bij het Franse Saint-Étienne en later een oproep (en debuut) voor het Zwitserse nationale elftal op.

In Saint-Étienne speelde hij een seizoen in de basis, maar het tweede seizoen verzeilde hij op de bank. Saint-Étienne verhuurde hem vervolgens aan FC Basel (tweede helft 17/18) en HSV (18/19). Afgelopen seizoen keerde Lacroix terug naar Saint-Étienne, mocht de club verlaten, maar bleef zonder te spelen.

Afgelopen zomer slaagde Lacroix er niet in een nieuwe club te vinden. Nu zou het management van Lacroix de Zwitser met Braziliaans bloed aangeboden hebben bij Fortuna, dat versterking in de verdediging goed kan gebruiken. De vraag is: is Lacroix een directe versterking (de man speelde al anderhalf seizoen geen competitief voetbal meer), of doet Fortuna er verstandiger aan te wachten tot de winterstop?

Bron: ZO Nieuws