Als we Voetbal International mogen geloven, volgt Fortuna Sittard ADO-speler Milan van Ewijk met verhoogde interesse. De twintigjarige rechtsback brak dit seizoen definitief door in de eredivisie bij ADO Den Haag, waar hij dit seizoen alle competitieduels meespeelde.

We vermoeden dat Fortuna in eerste instantie zal proberen Mickaël Tirpan los te weken bij Kasımpaşa SK, waar de Belg nog een contract heeft tot de zomer van 2022. Mocht dat niet lukken, dan zal Fortuna naar alternatieven moeten omzien en Milan van Ewijk zou zo’n alternatief kunnen zijn, maar ook hij heeft een doorlopend contract tot de zomer van 2022.

Fortuna Sittard heeft komend seizoen ook nog Lazaros Rota (contract tot 2023) en Mike van Beijnen (tot 2022 met optie op 2023) onder contract staan, die op de rechtsbackpositie uit de voeten kunnen.

Fortuna is niet de enige club die interesse heeft in Van Ewijk. SC Heerenveen zou zich deze week officieel gemeld hebben bij ADO. Datzelfde geldt voor de Duitse tweedeklasser SV Darmstadt 98. Ook de naam van FC Twente zingt rond en in een eerder stadium was er vermeende interesse van FC Schalke 04, Hamburger SV, Celtic Glasgow en KAA Gent.

Bron: Voetbal International