Fortuna is volgens Dagblad De Limburger in een vergevorderd stadium om Alessio Da Cruz toe te voegen aan de selectie. De 27-jarige aanvaller is momenteel clubloos.

Da Cruz is een oude bekende van trainer Danny Buijs. In het seizoen 2020-2021 huurde FC Groningen hem van Parma FC. Alessio kon een contract tekenen in de Euroborg maar ging uiteindelijk liever terug naar Italië. Parma verkocht Da Cruz echter aan het Mexicaanse Santos Laguna. Naar verluidt probeerde Fortuna hem twee jaar geleden al naar Sittard te halen, maar dat ging toen niet door.

De aanvaller is een echte clubhopper, want buiten de genoemde clubs speelde hij ook voor FC Dordrecht, FC Twente, Vicenza, KV Mechelen (waar hij ook onder Buijs speelde), Feralpisalò, Novara FC, Spezia, Ascoli en Sheffield Wednesday.

Afgelopen seizoen kwam Da Cruz in totaal 34 keer in de competitie en beker in actie voor KV Mechelen. In die duels scoorde hij vier keer en gaf drie assists. In de beker speelde hij in de verloren finale tegen het Antwerp FC van Mark van Bommel één helft mee. In het huidige seizoen kwam Da Cruz uit voor Feralpisalò in de Italiaanse Serie B. Mede vanwege een enkelblessure kwam hij niet verder dan één invalbeurt van een kwartiertje. Afgelopen week werd zijn contract in Italië ontbonden.

Bron: Dagblad De Limburger