De inhoud van het voorstel dat het College van B&W vanavond zal doen aan de gemeenteraad is openbaar. De gemeente zal niet alleen garant gaan staan voor de lening die Fortuna wil opnemen. Naast de gemeente is er ook nog een private partij gevonden die zich garant stelt: 3W Vastgoed.
Deze projectontwikkelaar zal garant staan voor een half miljoen gulden, de gemeente voor 4 miljoen gulden.
Deze tweede partij bij de garantsteling was nodig omdat Fortuna niet in staat bleek te zijn om de gewenste 5 miljoen gulden additioneel sponsorgeld binnen te halen, terwijl er in totaal 9 miljoen gulden nodig was om uit de accute financiële problemen te geraken. De opzet was 5 miljoen additioneel geld plus 4 miljoen lenen waarvoor de gemeente garant zou staan (samen 9 miljoen). Fortuna haalde slechts 4,4 miljoen gulden additioneel sponsorgeld binnen, waardoor er meer geld geleend diende te worden. De projectontikkelaar 3W gaat nu voor dat halve miljoen extra geleende geld garant staan.
Het is nu aan de gemeenteraad om te bepalen of de Gemeente Sittard/Geleen/Born/Nieuwstadt met Fortuna in zee moet gaan. Vanavond valt de beslissing (bron: Limburgs Dagblad).