Rob Hutting heeft, zoals aangekondigd, vandaag een persconferentie gegeven.
Daarin heeft hij zijn kant van het verhaal verteld inzake zijn onverwachte vertrek van vorige week dinsdag. Zoals al vanaf de eerste minuut van zijn aanstelling viel te verwachten, botste hij na korte tijd al met Frans Körver. En als we Hutting mogen geloven, lag dat volledig aan Körver.
Vanaf het begin ondermijnde Körver het gezag van Hutting en regelde dingen achter diens rug om. Vorige week is de bom gebarsten. Na een flink meningsverschil tussen Hutting en Körver heeft laatstgenoemde Fortuna (lees: Erkens) voor het blok gezet: hij eruit of ik eruit. Fortuna koos ervoor om Körver te houden en om Hutting, vóór diens eerste officiële werkdag alweer op straat te zetten.
In onze ogen wilde Hutting wel érg graag in het betaald voetbal aan de slag. Op zich niks mis mee, maar zijn uitstraling en trainerscarrière tot nu toe waren nu niet bepaald overtuigend. Aan de andere kant is de handelswijze van Körver en Fortuna ook niet bepaald netjes te noemen.
Uiteindelijk kent dit hele verhaal maar één winnaar en dat is natuurlijk Körver. Fortuna gooit haar naam weer te grabbel en Hutting ziet zijn droomjob vervliegen. Hopelijk gaat het Fortuna de komende maanden sportief en financieel gezien beter af, anders zal er o.a. over dit incident nog veel nagepraat worden.

Bron: L1