Bijna drie maanden nadat de eerste plannen rond FC Limburg uitlekten, zet het Limburgs Dagblad eindelijk eens wat vraagtekens bij FC Limburg.
We hebben al direct gewezen op de bezwaren die iedere betrokkene zou doen huiveren: belastinggeld naar FC Limburg.
De twee Limburgse kranten hebben het al die tijd verdomd om dit “anti-FC Limburg” argument aan te snijden. Nu doet het Limburgs Dagblad het toch, rijkelijk laat, maar toch. Het LD deed een poging om het faillisement van het FC Limburg debat te achterhalen. Onder andere kwam er boven water dat de Provincie Limburg, de gemeente Maastricht en de gemeente Sittard/Geleen tezamen het astronomische bedrag van ruim 13 miljoen euro (30 miljoen gulden) moesten ophoesten.
Afgezien van de onzinnigheid van dit plan (waarom zouden de gemeenten Maastricht en Sittard/Geleen betalen voor het verwijderen van betaald voetbal uit hun stadgrenzen, als door het niet verstrekken van subsidies hetzelfde gebeurt??) is dat plan natuurlijk ook volstrekt onhaalbaar.
Het wordt dus helder dat “MVV de schuld geven van het afketsen van de fusie” een wel heel simpele voorstelling van de feiten is. Het FC Limburg plan was weer eens een zeer opportunistisch plan (zoals we er al meer hebben gehad), gespeend van elk realisme en dus gedoemd te mislukken.
Helaas had het LD er drie maanden voor nodig om ook tot die conclusie te komen. Nou ja, beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.
Oh ja, in dat artikel in het LD werd ook Cor Nijpels nog naar zijn mening gevraagd. Lees de column op deze pagina voor een paar onthutsende uitspraken van Ome Cor.

Bron: Limburgs Dagblad