Tijdens het winterkamp in Suriname heeft Fortuna Harrie Gommans medegedeeld dat de club de optie die in zijn contract stond gelicht heeft. Dat wil zeggen dat Gommans nu tot de zomer van 2006 onder contract staat bij Fortuna. Mocht hij dus voortijdig weggekocht worden dan zal de koper stevig in de buidel moeten tasten.
Over Dave Bertjens is Fortuna een stuk minder tevreden. Onze derde keeper kan wel bijtekenen maar zal dan genoegen moeten nemen met een minder goed contract.
Verder besloot Fortuna de contractbesprekingen met Heering op te schorten tot april. De club is blijkbaar positief verrast over Heerings optreden in de laatste twee competitiewedstrijden voor de winterstop, maar wil waarschijnlijk afwachten of zijn comeback structureel is of toch weer door blessureleed zal worden onderbroken.
Datzelfde geldt eigenlijk ook voor Klimek. Ook hij is al het hele seizoen uitgeschakeld door een blessure. Fortuna wil afwachten hoe hij herstelt vooraleer de club hem een nieuw contract aanbiedt. Nu Hermans vertrekt is Klimek de enige linksback in de selectie, dat zal zijn onderhandelingspositie geen slecht doen.
Met Roger Haine, Wesley Peusch en Cliff Hamers zal de club ook in een later stadium spreken over hun toekomst bij Fortuna Sittard (bron: Limburgs Dagblad).