De transfermarkt mag dan op zijn gat liggen; de meeste clubs mogen dan grote financiële problemen hebben en er schijnen binnenkort wereldwijd duizenden profvoetballers op straat te staan. Voor twee spelers op deze planeet heeft dat geen gevolgen; voor hen is er namelijk toch belangstelling van meerdere clubs. De ene heet David Beckham en de andere Dave Roemgens.
Zoals bekend, heeft Fortuna het komende seizoen ruimte voor een select aantal jeugdspelers dat op amateur-basis de selectie komt versterken. Het aantal is nog afhankelijk van de vraag hoeveel spelers op semi-prof basis komen spelen (Brusselers, Baart, Tychon, Steegs en Cagnazzo hebben zo’n aanbieding), maar één van die spelers op amateur-basis die Fortuna op het oog heeft is Dave Roemgens.
Pa Roemgens speelde in de jaren zeventig nog bij Fortuna, zoonlief doorliep grote delen van de Fortuna jeugdopleiding, maar speelt momenteel op amateur-basis bij Roda JC. En nu Roda in de gaten heeft gekregen dat Fortuna Roemgens wil hebben, is Roda ook ineens geïnteresseerd (hadden we iets dergelijks niet ook al rond Stef Bergmans gezien?).
Hoe dan ook, Roda heeft Roemgens ook een aanbieding gedaan. En nu mag Roemgens dus kiezen. Een (waarschijnlijk minimaal) profcontract bij Roda of op amateur-basis naar Fortuna. Kiest hij voor Fortuna dan haalt Fortuna een bruikbare speler binnen (tenminste Fortuna zal toch niet voor niets in hem geïnteresseerd zijn), tekent hij een profcontract bij Roda, dan moet Roda Fortuna opleidingskosten betalen. Kortom wat de keuze van Roemgens ook zal zijn, Fortuna staat niet met lege handen.

Bron: Fortuna Sittard / FortunaHome