Het geschil dat gerezen was tussen Fortuna Sittard en Pierre Horn over het opdoeken van brasserie Fortunato is uit de wereld. Niet omdat het geschil is opgelost, maar omdat het niet meer relevant is.
Fortuna wilde het hoofdgebouw gedeeltelijk verhuren aan Gilde Opleidingen en voerde de huuropbrengst al op, op de begroting voor het huidige seizoen. Een van de ruimtes die Fortuna wilde verhuren was het restaurant Fortunato dat voor 50% eigendom is van Pierre Horn. Maar die wilde niet vertrekken, waardoor de huurovereenkomst met Gilde op losse schroeven kwam te staan. Het geschil tussen Fortuna en Horn liep zelfs zo hoog op, dat Fortuna Horn voor de rechter daagde.
Dat mocht allemaal niet baten, want Horn bleef gewoon zitten. En dus moest Fortuna opzoek naar een andere oplossing. Dat wil zeggen, de club ging het gesprek aan met Gilde om onder die huurovereenkomst uit te komen. En dat schijnt nu gelukt te zijn. Gilde heeft elders een alternatieve ruimte gevonden en heeft dus geen behoefte meer aan brasserie Fortunato.
Of Gilde helemaal niet meer naar het W&P Stadion komt is onduidelijk, maar daar ziet het wel naar uit. Comissaris Sjra Philippen van Fortuna zegt namelijk dat het kantoorpersoneel van Fortuna niet zal verhuizen naar het Euregionaal Sportcentrum maar in het stadion blijft.
Blijft de vraag over hoe Fortuna het gat van misgelopen huurinkomsten van Gilde (260.000 euro) denkt op te vangen. Volgens Philippen heeft Fortuna via nieuwe sponsors al 75% van dat bedrag binnen gekregen. Die extra inkomsten zitten niet in de begroting voor het seizoen 02/03, dus is het gat dat op de begroting verschijnt vanwege het afblazen van de deal met Gildo overkomelijk.

Bron: Dagblad De Limburger