Fortuna Sittard heeft voor het eerst in de voorbereiding op het seizoen 09/10 niet weten te winnen. In de laatste minuut redde Ramon Voorn vanaf 11 meter de meubelen.

In een gelijkopgaande partij is het Fortuna dat een eerste maal weet te scoren. Geklungel in de verdediging van EVV wordt afgestraft door Angelo Simone en Paul Voss. Simone schiet, waarna Voss de bal devieert en in doel doet belanden.

Wat EVV kan, kan Fortuna natuurlijk ook, want niet veel later staat het alweer gelijk. De bal kan niet worden weggewerkt en valt voor de voeten van Joost Bosma. Hij bedenkt zich niet en trapt de bal achter Tom Grootaers. Diezelfde Grootaers mag even later de bal over de lat tikken. Eén ding is duidelijk: EVV laat niet met zich sollen.

Via een gelukje komt Fortuna weer op voorsprong. Voss staat op de juiste plek (dat kan haast geen toeval meer zijn) om een terugspeelbal te onderscheppen. Hij wacht nog even op het moment dat Joep op de Kamp op de grond ligt, kapt en schiet vervolgens onberispelijk binnen: 1-2

De tweede helft laat een compleet ander spelbeeld zien. Nu is het EVV dat het spel maakt. Fortuna kan weinig meer uitrichten en moet lijdzaam het spel ondergaan. Probleem is dat voorin een aanspeelpunt wordt gemist (Anthony di Lallo en Edin Mehacevic zijn dat beide niet). Iets wat nog duidelijker wordt als Voss wordt vervangen door Sebastiano Garlisi. De gelijkmaker van EVV is dan ook volledg terecht. Thomas Janssen gaat Rick Geenen simpel voorbij, maar wordt geremd door Simone. Dat hij hierbij een overtreding begaat is een tweede. Kristof Aelbrecht faalt niet vanaf de penaltystip. Danny Wintjens heeft zijn eerste tegengoal geïncasseerd.

EVV gaat op zijn elan verder en komt via Laszlo Meszáròs zelfs op 3-2. Als in blessuretijd de scheidsrechter Fortuna een dubieuze strafschop toekent mag Ramon Voorn een gelijkspel uit de brand slepen.

Voor haar eerste examen Fortuna niet geslaagd, zoveel is duidelijk. Het gebrek aan gestalte op het middenveld is merkbaar, evenals het ontbreken van een aanspeelpunt. Achter de schermen is de club drukdoende hieraan te werken. Komende vrijdag krijgen we Racing Genk voorgeschoteld. Herexamen dus.

EVV – Fortuna Sittard:
0-1 Voss, 1-1 Bosma, 1-2 Voss, 2-2 Aelbrecht, 3-2 Meszáròs, 3-3 Voorn.

Fortuna Sittard:
Grootaers (46′ Wintjens); Geenen, Facenna, Grabovac, Vanek; Simone, Voorn, Taktak (46′ Mehacevic), Van den Ouweland; di Lallo (Rychlik), Voss (Garlisi).