Jo Geerinckx heeft de hoop op een terugkeer op de voetbalvelden nog niet opgegeven. Sterker nog, hij denkt over een week of twee zijn rentree te maken op het trainingsveld.
Geerinckx kwam twee seizoenen geleden over van Verbroedering Geel naar Fortuna Sittard. In zijn eerste seizoen was hij al veelvuldig geblesseerd aan zijn lies. Toch speelde hij nog zeven competitiewedstrijden. De remedie was toen: rust.
Aan het begin van het seizoen 01/02 startte Geerinckx weer gewoon met de groep aan de voorbereiding, maar aan het openingsduel tegen SVM houdt hij weer een liesblessure over. Dan besluit Geerinckx dat het genoeg geweest is en laat hij zich opereren aan zijn lies. Dat betekent wel dat hij maanden buitenspel zal staan. En net op het moment dat zijn liesblessure verleden tijd is, krijgt hij last van een knieblessure. Naar eigen zeggen het gevolg van het revalidatieproces van zijn liesblessure waarbij hij zijn knie heeft overbelast. Maar van die knieblessure denkt Geerinckx nu bijna hersteld te zijn.
Probleem voor Geerinckx is dat Fortuna de hoop met hem al op heeft gegeven. Fortuna wil hem afkeuren voor betaald voetbal en zijn contract afkopen, maar Geerinckx wil daar niets van weten. Hij is pas 23 en wil nog jaren spelen. Geerinckx zocht zijn toevlucht tot Belgische doktoren die in tegenstelling tot Nederlandse collega’s nog wel geloven dat Geerinckx ooit 100% fit terug zal keren. Ook zijn er drie Belgische clubs (Bergen, Antwerp en Geel) die interesse in hem hebben getoond. Zij zijn bereid om de gok met Geerinckx te nemen, maar Jo wil slagen bij Fortuna Sittard.
Geerinckx begrijpt overigens wel dat als hij bij Fortuna wil blijven, hij zijn eredivisie salaris moet inleveren. Hij is bereid om voor 54.000euro te gaan spelen.
De komende weken worden cruciaal, want als hij voor 14 augustus niet aan spelen/trainen toekomt bij Fortuna, dan is hij een jaar uit de roulatie en valt hij automatisch in de ziektewet. En dan komt afkeuring toch wel snel dichterbij.