Vanmiddag speelden Fortuna Sittard en NEC een onderling oefenduel. De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie liggen vanwege interlandverplichtingen stil en om toch ritme te houden voor de spelers die geen internationale verplichtingen hebben nam Fortuna het in Sittard-Geleen tegen de Nijmegenaren op.

Voor Fortuna betekent dit dat Lazaros Rota, Emil Hansson, Lisandro Semedo, Branislav Niňaj en Alexei Koşelev ontbreken. Zij vertegenwoordigen deze periode hun land. Datzelfde geldt ook voor nieuwbakken Fortunees Samuel Moutoussamy. Hij speelt met DR Congo in Marokko.

Fortuna staat vanmiddag niet onder leiding van hoofdtrainer Kevin Hofland, maar wordt vervangen door assistent-trainer Kristof Aelbrecht. In het kader van zijn opleiding Coach Betaald Voetbal dient Aelbrecht een eerste elftal te leiden en vanmiddag is het zo ver.

Tijdens de eerste helft zijn de kansen voor Fortuna. Tesfaldet Tekie schiet op de paal en ook een inzet van Sebastian Polter eindigt op de paal.

Ook tijdens de tweede helft wordt niet gescoord, ondanks twee grote kansen voor de bezoekers. Tijdens het duel speelt Jarosław Jach 90′ mee, valt speler van Fortuna O21 Arian Kastrati in en speelt ook de nog immer contractloze Tibeau Swinnen een half uur mee.

Fortuna Sittard:
Van Osch; Essers, Angha (59. Van Beijnen), Jach, Janssen (59. Cox); Tekie (59. Swinnen), El Ablak, Seuntjens (76. Flemming), Flemming (59. Ugur), Polter (76. Kastrati), Dianessy.

Bron: Fortuna Sittard