Wethouder Hanssen van de gemeente Sittard-Geleen heeft duidelijk gemaakt dat de gemeenteraad op zijn vroegst pas in april een beslissing neemt over een mogelijke wijziging van het bestemmingsplan rond het Fortuna stadion.
Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Fortuna Sittard Emmo Meijer gaf aan dat dit uitstel weliswaar een tegenvaller is voor Fortuna maar niet zal leiden tot onoverkomelijke financiële problemen voor de club. Wel bevestigt Meijer dat Fortuna vanwege het uitstel van die beslissing een beroep zal moeten doen op (een gedeelte) van de lening (1,8 miljoen euro) waarvoor de gemeente garant staat.
Fortuna komt wel in grote problemen mocht de gemeenteraad in april besluiten het bestemmingsplan niet te wijzigen. Fortuna moet namelijk in mei een begroting voor het seizoen 04/05 indienen bij de KNVB. Als er dan nog steeds geen duidelijkheid is over de ontwikkelingen rond het stadion en de daaraan gekoppelde sponsorinkomsten voor Fortuna, dan zal de club grote problemen krijgen om een deugdelijke begroting in te dienen en dan komt dus de proflicentie in gevaar.

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger