Met de winstpartij tegen ADO Den Haag is voorlopig een einde gekomen aan de competitie. Komende week staat geen competitiewedstrijd op de rol aangezien er sprake is van een interlandweekend. Dat geeft de selectie een beetje rust, met uitzondering van vier spelers. Zij zijn door hun nationale bond gekozen om hun land te vertegenwoordigen.

Middenvelder Adnan Ugur mag zich opmaken voor maar liefst drie interlands namens België O19. Ondanks dat Ugur sinds de komst van Tesfaldet Tekie geen kans meer krijgt in Fortuna’s eerste elftal heeft bondscoach Jacky Mathijssen Ugur gewoon opgeroepen voor de interlands tegen IJsland (13 november om 14.30 uur op het veld van Thes Sport), Albanië (16 november om 19.30 uur in het stadion van KRC Genk) en Griekenland (19 november om 14.30 uur op het veld van Patro Maasmechelen).

Ook Patrik Raitanen mag in het vliegtuig stappen. Hij speelt met Finland O19 eveneens drie wedstrijden. Op 13 november neemt hij het om 19.00 uur in het Køge Idrætspark op tegen zijn leeftijdsgenoten uit Denemarken. Drie dagen later staat een ontmoeting met Frankrijk O19 op het programma. Die wedstrijd wordt eveneens op het kunstgras van Køge gespeeld.

De laatste wedstrijd van het drieluik kwalificatiewedstrijden speelt Finland O19 tegen de Faeröer Eilanden. In tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden wordt deze wedstrijd in Frederiksberg gespeeld. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Tenslotte spelen ook Vitalie Damașcan en Alexei Koşelev interlands. Zij zijn door de nieuwe bondscoach Engin Firat opgeroepen voor de interlands tegen Frankrijk (14 november in Parijs) en het thuisduel (17 november in Chişinau) tegen IJsland. Zij zijn vanochtend toegekomen in het nationale trainingscentrum in Vadul lui Vodă waar Moldavië zich voorbereid op haar twee interlands.

Bron: KBVB / Fortuna Sittard / Federaţia Moldovenească de Fotbal