Gisteren en eergisteren rondden Alexei Koșelev, Andrija Novakovich en Lazaros Lamprou hun trip met hun nationale elftallen af. We zochten voor je uit hoe het hen is vergaan.

Na de 2-0 overwinning op San Marino stond er voor het Moldavië van Alexei Koșelev het lastige uitduel in Minsk tegen Wit-Rusland in de Nations League op het programma. Om uitzicht te houden op promotie naar niveau C (en kwalificatie voor het EK) moest Moldavië winnen. Datzelfde gold voor Wit-Rusland dat via winst de kaarten in eigen hand zou houden.

De 10.780 toeschouwers in stadion Minsk zagen dat geen van beide teams zijn zin kreeg. Het duel eindigde namelijk zoals het begon: 0-0. Alexei Koșelev speelde opnieuw de volledige wedstrijd en kan dus de derde ‘clean-sheet’ op rij noteren. In totaal kwam hij deze interlandperiode 180 minuten in actie, zonder tegendoelpunt te incasseren. Als je keeper van Moldavië bent, is dat een prima prestatie!

Aan de andere kant van de wereld speelde USMNT de volgende oefenwedstrijd tegen Peru. Na de ruime nederlaag tegen Colombia vorige week was het tijd voor eerherstel. Dat moest dan wel zonder Andrija Novakovich gebeuren, want voor de Fortunees was er zelfs geen plek op de bank ingeruimd. De 24.959 toeschouwers in het Pratt & Whitney Stadium in East Hartford leken een Amerikaanse overwinning voorgeschoteld te krijgen na het openingsdoelpunt van Josh Sargent, maar vier minuten voor tijd maakte Peru toch nog gelijk via Edison Flores. Andrija Novakovich speelde deze oefenperiode in totaal tien minuten. Het is niet veel voor zo’n lange reis…

Goed nieuws aan het reisfront voor Novakovich. De komende interlandperiode werkt USMNT twee duels af in Europa (15 november op Wembley tegen Engeland; 20 november in Genk tegen Italië). Dus wil je Novakovich aan het werk zien (als hij speelt), dan hoef je daar niet ver voor te reizen.

Ten slotte speelde Griekenland O21 zijn afsluitende wedstrijd in de poule voor EK-kwalificatie. De mannen van Lazaros Lamprou namen het op tegen Wit-Rusland. Na de nederlaag in Kroatië, had Griekenland een mirakel nodig om nog groepshoofd te worden. Zelf winnen van Wit-Rusland en hopen op een nederlaag van Kroatië in San Marino. Dat laatste gebeurde niet, waardoor de 2-0 overwinning van Griekenland op Wit-Rusland niet meer dan een tweede plek in de groep opleverde. Lazaros Lamprou bleef 90 minuten op de bank. De tweede plek betekent wel dat Griekenland barrageduels mag spelen in november voor een plek op het eindtoernooi. Mogelijke tegenstanders zijn dan Oostenrijk, Polen of Portugal. In totaal speelde Lamprou 68 minuten deze interlandperiode.

De drie Fortunezen zijn onderweg naar Sittard, waar zondag De Graafschap wacht.