Fortuna Sittard is het eigen W&P jeugdtoernooi begonnen met een 2-0 nederlaag tegen de grote favoriet voor de eindzege: het Braziliaanse Atletico Mineiro.
Aan alles was te zien dat die Brazilianen niet alleen veel klasse in huis hebben maar ook met slechts één intentie naar Sittard zijn gekomen: winnen.
Voor aanvang van de wedstrijd kwamen ze met een Braziliaanse vlag het veld op om te tonen waar ze vandaan kwamen. Maar dat was niet echt nodig, want in de eerste twintig minuten van de eerste helft bleek wel waar ze vandaan kwamen….
De Brazilianen legden Fortuna een moordend tempo op. Iedere Fortunees in balbezit (inclusief keeper) werd opgejaagd. En ondanks dat Fortuna met vier spelers uit de hoofdmacht aantrad (El Gaaouiri, Daemen, Rajcomar en Dreezen) was er geen redden aan. De eerste schitterende aanval eindigde nog op de lat, maar even later was er geen houden meer aan. Fortuna maakte een foutje achterin (afgedwongen overigens) en een Braziliaan kreeg een vrije doorgang naar de keeper. Van een metertje of 20 vuurde hij een kanonskogel af die Dreezen alleen maar gehoord heeft: 0-1.
Niet veel later was het al 0-2 na opnieuw een mooie combinatie, alhoewel het naar buitenspel stonk. Een afstraffing voor Fortuna lag in het verschiet, maar ere wie ere toekomt de Fortunezen stroopten de mouwen op en maakten duidelijk niet zomaar op eigen terrein naar de slachtbank geleid te willen worden.
De wedstrijd kantelde dus na de 2-0. Was het Mineiro dat de touwtjes liet vieren en de 2-0 voorsprong ging verdedigen, of was het Fortuna dat eindelijk van zich ging afbijten?
Het zal wel een combinatie zijn. Fortuna won meer duels, ging ook beter passen en kreeg voor rust nog één dot van een kans. Rajcomar had die kans moeten maken, maar deed het niet. Ruststand: 0-2
Na rust veranderde er niet zo gek veel. Fortuna bleef de betere ploeg en Mineiro controleerde en loerde op een counter. Het is Fortuna’s verdienste dat die counter er nooit is gekomen. Het is Mineiro’s verdienste dat het aantal kansen voor Fortuna tot één beperkt bleef. Opnieuw was het Rajcomar, maar opnieuw kon hij niet scoren. En dus won Atletico Mineiro deze wedstrijd verdiend met 2-0. Ondanks de nederlaag kan Fortuna toch terugkijken op een redelijk geslaagde openeningswedstrijd van dit toernooi.