De Fortuna jeugd is er op de tweede dag van het W&P jeugdtoernooi niet in geslaagd een 60 minuten durend veldoverwicht om te zetten in een overwinning op Sparta Praag. Het bleef dus 0-0.
Fortuna begon erg goed aan de eerste helft en drukte de Tjechen al snel in de verdediging. En dat was al opvallend genoeg, want Sparta Praag is de toonaangevende jeugdopleidingsploeg van Tjechië. De Tjechen moesten niet alleen ver terug, ze moesten Fortuna ook de nodige kansen toestaan, maar als je die niet weet te benutten dan roep je de problemen natuurlijk over jezelf af. Ruststand: 0-0.
Na rust veranderde er weinig. Fortuna domineerde, maar creëerde wel een stuk minder kansen dan voor rust. Tom Daemen gaf meermaals aan wat het probleem was: “kut ballen”. Inderdaad de eindpass was knap waardeloos, maar daar vormden de ballen van Daemen overigens geen uitzondering op….
Gelukkig scoorde Praag niet uit de spaarzame counters die de Tjechen kregen. Gelukkig maar, want dat had wel erg cru geweest. Eindstand: 0-0.