Fortuna heeft de finale bereikt van het Suriname toernooi na een overwinning in de halve finale op Transvaal. Die overwinning kwam letterlijk en figuurlijk niet zonder slag of stoot tot stand. In de eerste helft kwam Transvaal op een 1-0 voorsprong maar nog voor rust zorgden Hamming en Landerl voor een Sittardse voorsprong.
Datgene wat er na rust op de mat werd gelegd had volgens Ruud Hesp weinig meer met voetbal te maken. Een serie grove overtredingen, zeer dubieuze beslissingen van de grensrechters met als toppunt een aan Transvaal toegekend doelpunt dat volgens de Fortunezen nooit had mogen worden toegekend. De bal zou de lijn duidelijk niet zijn gepasseerd.
De spelers vonden het toen wel welletjes en wilden niet meer verder spelen. Hans de Koning bedaarde de gemoederen zodat de wedstrijd kon worden uitgespeeld.
Het bleef 2-2, dus penalties. Dat was geen normale penaltyreeks, want de sudden death (die eigenlijk pas na vijf penalties start) gold al bij de eerste penalty. Vier (Volmer, Hamming, Haeldermans, Van Dieren) van de vijf Fortunezen (Hesp vertelt niet wie aan onze zijde miste) benutten hun penalty en toen stopte Baart (die inviel voor Hesp) een tweede Surinaamse strafschop met als gevolg dat Transvaal plotseling dood was.

Fortuna speelde in de volgende start (fantasie)opstelling:

Hesp, Rook, Volmer, Dirkx, Emeran, Heering, Haeldermans, Van Dieren, Landerl, Gommans, Hamming.

Morgen speelt Fortuna de finale tegen SNL (Surinaamse Nationale Leger). De legerploeg versloeg Leo Victor met 6-1 in de andere halve finale.