Manager Charly Chudik onderhandelt met Ferhat Kaya en Jordie Briels over contractverlenging. Beide spelers hebben een aflopend contract.

Zes spelers hebben een doorlopend contract, te weten: Roel Janssen, Jordy ter Borgh, Joeri Schroyen, Donny de Groot, Glenn Daniels en Ramon Voorn.

Voorn speelt momenteel op huurbasis bij VVV Venlo. VVV heeft een optie tot koop op Voorn, dus zijn toekomst is in handen van VVV Venlo. Licht VVV die optie niet, dan keert Voorn in principe terug naar Fortuna Sittard, maar gegeven zijn vertroebelde relatie met trainer Peter van Vossen is een daadwerkelijke terugkeer onwaarschijnlijk.

Chudik onderhandelt ook nog met twee andere huidige Fortunezen, maar wenst de namen niet bekend te maken. Dat brengt het totaal dus op negen huidige Fortunezen die er volgend jaar ook nog bijzijn (Janssen, Ter Borgh, Schroyen, De Groot en Daniels) of die Fortuna er volgend jaar bij wil houden (Kaya, Briels plus twee andere spelers). Dat betekent dus ook dat er een groep spelers bezig is aan hun laatste wedstrijden bij Fortuna.

Bron: Dagblad De Limburger