Volgens Dagblad De Limburger is Fortuna momenteel aan het onderzoeken hoe de club onder doorlopende contracten uit kan komen. Bij degradatie zou de club wel eens in financiële problemen kunnen komen omdat er enkele spelers zijn die doorlopende (op eredivisie gebaseerde) contracten hebben, maar die het sportief niet waar maken.
Volgens DDL heeft Fortuna al bij de FBO (de belangvereniging voor profclubs) nagevraagd of er mogelijkheden zijn om onder die contracten uit te komen. Het weinig verrassende antwoord van de FBO is dat die mogelijkheden er nauwelijks zijn. Het contract tussen een speler en een club kan slechts herzien worden als beide partijen het daarmee eens zijn.
Volkomen logisch natuurlijk, dus hoe Fortuna van een aantal spelers af wil geraken zonder het contract af te kopen en zonder dat er andere clubs zijn die de spelers in kwestie over willen nemen blijft onduidelijk.
Zeker is wel dat deze commotie op een ongelegen moment komt. De club gelooft nog steeds in behoud, maar als de clubleiding tegelijkertijd bezig is om bepaalde spelers goedschiks dan wel kwaadschiks weg te krijgen, zal dat de zin bij die betreffende spelers om alles uit kast te halen om de club in de eredivisie te houden niet bevorderen. Tenzij je dit soort zaken intern weet te houden natuurlijk…..