Fortuna Sittard wil het contract van jeugdinternational Joos van Barneveld, dat na dit seizoen nog één jaar doorloopt, openbreken. Joos moet het boegbeeld worden van de club, ook als de nabije toekomst zich afspeelt in de eerste divisie.
Het zal niet makkelijk zijn om Van Barneveld te behouden voor de club. Ten eerste is er behoorlijk wat belangstelling voor Joos. Vorig seizoen probeerde PSV hem al eens in te lijven en er doen nu ook geruchten de ronde als zou Roda geïnteresseerd zijn (alhoewel we ons niet kunnen voorstellen dat Joos voor Roda zou kiezen). Ten tweede zou verkoop van Joos de broodnodige centen kunnen opleveren die hard nodig zijn om financieel overeind te blijven. Tenslotte is onduidelijk wat Van Barneveld zelf wil. Spelen in de eerste divisie komend jaar (als we degraderen) is ook niet direct bevordelijk voor zijn carrière.
Overigens verloopt het revalidatieproces van Van Barneveld voorspoedig. Joos denkt zelfs dit seizoen nog te kunnen spelen, echter de club lijkt geen risico’s te willen nemen en dus speelt hij pas weer volgend seizoen (bron: Dagblad De Limburger).