Fortuna heeft vanavond de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. In een matige wedstrijd werd het uiteindelijk 0-7.
Fortuna startte met de volgende opstelling:
Thijssen; S. Güvenc, Grabovac, Op den Kamp, Van Driel; Simone, El Hammouchi, E. Güvenc; Jacobs, Derksen, Olondo.

Na 8 minuten tekende Olondo voor de eerste treffer via een diagonaal schot. Even later werd een treffer van Derksen afgekeurd vanwege buitenspel.
El Hammouchi en Angelo Simone zochten het doel met een aantal afstandschoten, deze troffen echter geen doel. Na 24 minuten was het uit een hoekschop wel raak. Zarko Grabovac knikte bij de eerste paal binnen. Een minuut of vijf later werd een voorzet van Olondo door een speler van SVM in eigen doel gewerkt. 0-3 was ook de ruststand.
Na een half uur maakte Ramon Voorn zijn entree, hij kwam in het veld voor Emmo Güvenc.

In de rust werden de, in grote getalen, opgekomen toeschouwers getrakteerd op een vermakelijk optreden van enkele enthousiaste fans. Vol passie werd een aantal penalty’s op elkaar afgevuurd.

In de tweede helft stuurde coach Wisman een vrijwel geheel nieuw elftal het veld in. Alleen Thijssen en Voorn bleven staan. Het team werd gecompleteerd door: Facenna, Paridaans, Vanek, Garritsen, Bright, Cornelia en de drie proefspelers uit Polen (verdediger Maciej Truszczyński, middenvelder Piotr Jacek en spits Waldemar Przysiuda). Van deze spelers maakte de aanvaller de beste indruk. Constant aanspeelbaar, beweeglijk en doelgericht. Voor zijn 34 jaar zag hij er overigens wel nog behoorlijk jong uit. Maar leeftijd doet er ook niet toe. We zijn dan ook benieuwd hoe deze spelers het tegen een sterkere tegenstander zullen doen, als ze daar ten minste nog de kans voor krijgen.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet, het spel speelde zich af op de veertig meter voor het doel van de amateurs. Het mag dan ook verwonderlijk genoemd worden dat de vierde treffer bijna een half uur op zich liet wachten. Uiteindelijk was het Koen Garritsen die een vrije trap netjes in de hoek schoot. Een aantal minuten eerder was zijn schot al dan niet door een gat in het net gevlogen. De scheidsrechter zag er echter geen doelpunt in en repareerde even later zelf dan maar het net.
De eerder genoemde Poolse spits Przysiuda zorgde voor de 0-5, waarna de ingevallen Panos Vouis na een mooie actie de mooiste treffer van de avond mocht optekenen. Florencio Cornelia pikte even later ook zijn doelpuntje mee, waardoor de eindstand op 0-7 werd bepaald.

Een weinig zeggende uitslag. SVM probeerde logischerwijs de schade zoveel mogelijk beperkt te houden op het stugge veld (het nieuwe kunstgrasveld was niet tijdig gereed voor deze wedstrijd). Woensdag oefent Fortuna opnieuw tegen een 5e klasser. Dan staat om 19.00 uur de wedstrijd in en tegen Roggel op het programma.