Fortuna Sittard heeft het eerste oefenduel van het nieuwe jaar met 6-0 gewonnen van derdeklasse amateur SC Susteren. Fortuna begon het duel in de volgende opstelling:

Bertjens, Vaessen, Akerboom, Van der Hoeven, Geerinckx, El Gaaouiri, Daemen, Cagnazzo, Rajcomar, Van Barneveld en Brusselers.

Jacques Vaessen maakte dus zijn debuut voor Fortuna. Het duurde 20 minuten voordat Fortuna de eerste bres sloeg in de Susterse verdediging. Jochem van der Hoeven wist niet meer wat ie moest doen en schoot dus maar eens van afstand met zijn linkerbeen op doel. Goed idee: 0-1.
Tien minuten later tikte Dario Cagnazzo de 0-2 binnen. In de tussentijd had Susteren een tweetal kansen onbenut gelaten, waaruit mag blijken dat we het hier niet over een groots optreden hebben van Fortuna.
De laatste tien minuten waren de beste Sittardse minuten van de hele wedstrijd. Brusselers en Van Barneveld scoorden elk in die fase, waarmee de ruststand op 0-4 kwam.
In de tweede helft wisselde Koning tweemaal drie spelers. Direct na rust vielen Meulenberg, Steegs en Joosten in; halverwege de tweede helft vielen Thomas Janssen, Luc Janssen en Taihuttu nog in. De tweede helft leverde nog twee Fortuna treffers op. Van Barneveld scoorde snel de 5-0 en Taihuttu legde de 6-0 eindcijfers vast.

Gebeurde er verder nog iets opmerkelijks? Nee, niet echt. De Vak S supporters van Susteren staken gedurende de wedstrijd een twintigtal vuurpijlen af, wapperden driftig met een vlag en zongen naar Susterens vertaalde Ajax liedjes. Verder was Theo Mommers (die ook aanwezig was) geschrokken van het niveau van Fortuna.
Volgende week dinsdag gaat het oefenprogramma verder tegen hoofdklasser Groene Ster. Gezien het optreden vanavond gaat Fortuna aan Groene Ster nog een behoorlijke kluif krijgen.