In de laatste oefenwedstrijd van het seizoen heeft Fortuna Sittard met 9-0 gewonnen van VV Jabeek. Voor rust speelde het elftal dat dit seizoen kansloos degradeerde uit de eredivisie (Hesp, Emeran, Dirkx, Volmer, Rook, Claudio, Van Dieren, Haeldermans, Krijgsman, Gommans en Gerritsen). Dat elftal nam afscheid met een 4-0 ruststand. De eerste kwam van het hoofd van Claudio en daarna scoorde Gommans een hattrick.
Na rust verscheen een elftal in het veld dat wel eens verdacht veel weg zou kunnen hebben van het team van komend seizoen (Baart, Emeran, Akerboom, Rook, Kaplan, LK3, Steegs (?), Cagnazzo, El Gaaouiri, Averdijk en Gommans). Dat elftal scoorde dus nog eens vijfmaal. Averdijk maakte er vier en Akerboom scoorde ook nog eenmaal.

Wat moeten we onthouden van deze wedstrijd?

– Dat het in ieder geval de afscheidswedstrijd van Hesp was;
– Dat mocht de club ophouden te bestaan, ze afscheid nam in Jabeek (of all places);
– Dat Jabeek een twintigtal minuten met 12 man speelde;
– Dat De Koning het nodig vond om daar iets van te zeggen;
– Dat het niet alleen voor de gevestigde Fortunezen (te) moeilijk is om een bal over 30 meter te verzenden naar een medespeler, maar ook voor jeugdspelers;
– Dat Sjra Philippen denkt dat Fortuna pogingen onderneemt om Hamming te behouden;
– Dat Emeran nog steeds geen woord Nederlands spreekt, maar dat is geen probleem want alle Fortunezen zitten op cursus Frans;
– dat we sterk de indruk hebben dat er een (negatief) verband bestaat tussen inzet op het veld en het prijskaartje van de auto.