Fortuna Sittard heeft haar derde oefenwedstrijd met 6-0 gewonnen van vierdeklasser Haelen. Zoals de score al doet vermoeden was dit duidelijk de minste wedstrijd van de drie die Fortuna tot dusverre heeft gespeeld. Fortuna startte in de volgende opstelling:
Baart op doel. Achterin van rechts naar links: L. Janssen, Akerboom, Steegs en Emeran. Op het middenveld van rechts naar links: Meszaros, Van der Hoeven, Van Barneveld, Cagnazzo en voorin Tychon en Hamming.
In die eerste helft had Fortuna het maar wat moeilijk met het stug verdedigende Haelen. Het was duidelijk dat Fortuna de inventiviteit miste om die muur te slopen. En dat geeft toch wel te denken, want zo sterk was Haelen nu toch ook weer niet. De enige speler die niet deelde in de malaise was Dario Cagnazzo. Die jongen beschikt over een paar knappe paseerbewegingen en heeft ook nog voetbalinzicht, want als je niet door die muur heen komt, moet je van afstand gaan schieten. Hij trof in die eerste helft tweemaal de lat en een streep verdween halverwege de eerste helft in het doel. Dat was de 2-0, want Hamming had voordien al geprofiteerd van geschutter achterin bij Haelen. Even later bepaalde Tychon de ruststand op 3-0 na een povere eerste helft.
In de tweede helft kwam vrijwel hetzelfde team als in de eerste helft op het veld. Alleen Bertjens en Hamers vervingen respectievelijk Baart en Steegs.
Joos van Barneveld zorgde al vrij snel voor de 4-0, maar daarna gebeurde er weer twintig minuten niks. Toen wisselde Koning een mannetje of zes. Kaplan, Bastian, El Gaaouiri, Daemen, Raycomar en Hanza Samari (die leeft dus ook nog!) vielen in. De enige van die zes die opviel was de jonge Tom Daemen. De manier waarop hij een voorzet van de rand van het zestienmeter gebied volley uit de lucht plukte en achter de verbouwereerde keeper schoot mocht absoluut gezien worden. Die jongen heeft duidelijk kwaliteit, maar lijkt helaas nog wat te jong voor het grote werk.
Na deze vijfde treffer kregen we nog een paar mooie voorbeeldjes van het dramatische niveau van corners bij Fortuna Sittard. Wat een geschutter…
We stellen voor dat Emeran zich daarmee gaat belasten, want dat lijkt de enige in de selectie met een redelijke pass in de benen. Of toch niet? Nee, kijk aan, ook de piepjonge Tom Bastian kan een corner nemen. Tenminste de eerste die hij neemt legt hij panklaar op het hoofd van Raycomar die simpel binnenknikt: 6-0.
En dat wordt ook de eindstand van een matige wedstrijd van Fortuna zijde. Volgende week spelen we tegen Geel en dan zullen we wel eens zien wat dit elftal echt waard is. Nou ja, eerst die licentie natuurlijk….