Fortuna speelde gisteravond een oefenduel tegen eersteklasser RKSV De Ster uit Stein. Fortuna won het duel met 3-1, maar de drie Sittardse treffers vielen pas in de laatste tien minuten van het duel.

Trainer Danny Buijs startte het duel in Stein met elf spelers die afgelopen zondag tijdens het verloren competitieduel thuis tegen FC Twente niet startten.

Zo was er een plek in de basis voor Sofiane et Taïbi

Desondanks stonden er met Iman Griffith, Siemen Voet, Iñigo Córdoba, Loreintz Rosier, Mouhamed Belkheir en Ragnar Oratmangoen spelers op het veld die dit seizoen speeltijd hadden in de eredivisie.

Desondanks slaagde Fortuna er in de eerste helft niet in de eersteklasser uit Stein kapot te spelen. Sterker nog, bij rust leidde De Ster. De Ster nam tien minuten voor rust de leiding uit een strafschop, na (vermeend?) handspel van Siemen Voet. Frank Kamps verzilverde de penalty: 1-0.

Koopmans kiest de verkeerde hoek

Aan de start van de tweede helft bracht Buijs Rémy Vita voor Iñigo Córdoba (die 45 minuten speelde tegen FC Twente en dus op zondag en gisteren in totaal aan 90 minuten kwam).

Aan het spelbeeld veranderde niet veel. Fortuna had de bal, maar echt doortastend werden de Sittardenaren niet.

Dat veranderde in de laatste twintig minuten toen Buijs vier verse krachten en tevens basisspelers bracht: Ivo Pinto, Oğuzhan Özyakup, Kaj Sierhuis en Tijjani Noslin.

In de laatste tien minuten brak Fortuna (met enig fortuin) het verzet van De Ster. Tweemaal scoorde Fortuna via een afgeweken bal. Een kleine tien minuten voor het einde deed Tijjani Noslin dat: 1-1.

Noslin heeft voor de gelijkmaker gezorgd

Even later vloog een afgeweken schot van Kaj Sierhuis binnen: 1-2.

Vlak voor het eindsignaal scoorde Fortuna ook nog zonder hulp van vrouwe Fortuna. Kaj Sierhuis combineerde zich vrij via Tijjani Noslin en rondde bekwaam af: 1-3.

Sierhuis verzorgt het slotakkoord, tot tevredenheid van Voet

Opstelling: Koopmans, Griffith, Fofana, Et Taïbi (68. Pinto), Voet, Córdoba (46. Vita), Rosier, Schenkhuizen (68. Özyakup), Robberechts, Belkheir (68. Sierhuis) en Oratmangoen (68. Noslin).