Fortuna Sittard heeft de eerste oefenwedstrijd na afloop van het seizoen met 8-0 gewonnen van derdeklasser VV Buchten. Zo’n 300 toeschouwers zagen Fortuna met de volgende elf spelers starten:
Bertjens, Thomas Janssen, Akerboom, Kazlauskas, Steegs, Tychon, Joosten, Meszaros, El Gaaouiri, Van Barneveld en Taihuttu.
In de eerste 25 minuten gebeurde er vrijwel niets. Daarna zagen we zowaar een tunnel. Nu mag uw webmaster graag tunnels zien, maar het vervelende is dat het Tychon was die getunneld werd…
Wellicht zette die tunnel Fortuna op scherp want een minuut laten scoorde Taihuttu de 0-1. Weer een minuut later stonden er twee Buchtenaren vrij voor Bertjens, maar de bal in het net achter Bertjens deponeren wilde niet lukken. Enkele minuten later zorgden Van Barneveld en Meszaros voor de 2 en 3-0. Dat was tevens de ruststand.
Na rust drie wissels: Daemen, Cagnazzo, Dreezen erin voor Steegs, Van Barneveld en Bertjens. Binnen vijf minuten stond er 5-0 op het scorebord, via treffers van El Gaaouiri en Meszaros. Vervolgens raakte Thomas Janssen opnieuw geblesseerd aan zijn knie (hopelijk niet ernstig…) en keerde Steegs weer terug in het veld. Via Meszaros (een hattrick!), Daemen en in de slotminuut El Gaaouiri liep de score uiteindelijk op tot 0-8.
De Goodyear commissie was ook aanwezig en kwam tot de slotsom dat de hamburger weliswaar goedkoop was, maar niet van dusdanige kwaliteit dat een Goodyear ster het overwegen waard was. En dat is zo’n beetje alles wat er over dit duel te zeggen valt. Vrijdag gaat het oefencircus verder in Spaubeek.