Fortuna Sittard is de oefenreeks tegen amateurclubs uit de regio begonnen met een geflatteerde 5-1 overwinning in en tegen derdeklasser Buchten.
Fortuna begon in Buchten met – gezien blessures – de zowat sterkst denkbare opstelling (Hesp, Emeran, Akerboom, Volmer, Rook, Claudio, Van Dieren, Haeldermans, Landerl, Gommans en Gerritsen), maar het duurde toch zeker 25 minuten voordat Gerritsen de eerste de beste kans binnen kopte.
Daarna dicteerde Buchten het spel en toen Muyters een vrije trap op zijn Van Hooijdonks prachtig binnenkrulde was dat meer dan verdiend.
Toch bereikte Fortuna de rust nog met een voorsprong, omdat Van Dieren vlak voor rust nog de 2-1 binnentikte. Een onverdiende voorsprong, maar wij onthouden toch vooral de ingestudeerde vrije trap van Dennis G. Klasse Dennis!
Na rust een ander Fortuna. Letterlijk want met Baart, Dirkx, LK3, Meszaros, Cagnazzo, El Gaaouiri en Averdijk stonden er zeven nieuwe namen in het veld. Figuurlijk ook want Buchten is in de tweede helft nog maar nauwelijks van de eigen helft geweest. Niet dat het briljant was wat de jongeren lieten zien, maar ze deden zich tenminste nog de moeite. Het leverde nog drie doelpunten op van Cagnazzo, El Gaaouiri en Averdijk. Eindstand: 1-5.
In de derde helft vingen we nog op dat Landerl zijn beslissing heeft gemaakt. Hij gaat niet naar Montpellier of Brescia, maar kiest voor een Nederlandse club. Willem II, NAC en FC Groningen blijven dus over. Begin volgende week maakt hij bekend welke Nederlandse club hij gekozen heeft.
Verder constateerden we dat de hamburgers in Buchten redelijk zijn, maar geen Goodyear sterren waard zijn.
En tenslotte mogen we Averdijk afrekenen op negen doelpunten komend seizoen, mits hij verschoond blijft van blessureleed. We zijn benieuwd.