Als gevolg van het late tijdstip waarop de arbitragezaak dient, zal Fortuna komende week haar licentie verliezen. Komende week moet Fortuna namelijk een licentieverzoek indienen. Dat wil zeggen de club moet een sluitende begroting indienen. En zolang die negen spelers met hun eredivisiesalaris niet van de loonlijst zijn verdwenen, kan de club geen sluitende begroting presenteren.
In de loop van volgende week zal de KNVB dus bekend maken dat Fortuna haar licentie kwijt is. Maar daar kan Fortuna dan weer tegen in beroep gaan en voor dat beroep heeft Fortuna twee weken. En in die periode valt de arbitragezaak. Dus als Fortuna beroep aantekent, kent de club de uitkomst van de arbitragezaak en kan de club die meenemen in haar herziene licentieverzoek.
Even voor de duidelijkheid. Een voor Fortuna gunstige uitkomst van de arbitragezaak is een noodzakelijke voorwaarde voor het verkrijgen van de licentie, maar geen voldoende voorwaarde. De club moet niet alleen een sluitende begroting indienen, de club moet ook schulden saneren. En ook daar is de club momenteel druk mee bezig.

Bron: Fortuna Sittard